Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@01:52:22 GMT

نرخ رشد جمعیت ایران همچنان روبه افول است

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۵۳۱۹۶

نرخ رشد جمعیت ایران همچنان روبه افول است

در سال‌های اول انقلاب، نرخ رشد جمعیت‌ کشور حدود سه درصد بود؛ به این معنا که جمعیت سالانه حدود سه درصد نسبت به سال قبل افزایش می‌یافت، اما از اواخر دهه ۶۰ از این درصد کاسته شد و این رقم در ابتدای ورود به دهه ۸۰ به حدود ۱.۵ درصد رسید و در سال ۱۳۹۸ رشد جمعیت کشور برای اولین بار به کمتر از یک درصد کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی صادقی تبار مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این خصوص اظهار داشت: برنامه ریزی و اقدامات لازم با شتاب مناسب باید برای تغییر آهنگ رشد در کشور اتخاذ شود.

وی بر رفع موانع کاهش جمعیت در کشور تاکید کرد و ادامه داد: جمعیت ۱۵ تا ۲۰ درصدی نابارور در کشور که در سطح دنیا هم تقریبا همین مقدار است، تمایل به فرزندآوری دارند. به عبارتی داشتن فرزند برای همه این زوجین یک آرزو است که با پیشرفت علمی در این زمینه دست یافتی است، اما باید حمایت های مالی از این افراد انجام گیرد.

خدمات اتاق عمل برای درمان ناباروری، تحت پوشش سازمان‌های بیمه‌ای قرار گیرد

مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، مهمترین هزینه های درمان ناباروری را شامل سه قسمت هزینه تشخیص و پاراکلینیک، دارویی و خدمات اتاق عمل اعلام کرد و گفت: تمام سازمان های بیمه باید این هزینه را تحت پوشش قرار دهند.

صادقی تبار افزود: بیمه نیروهای مسلح این هزینه را تحت پوشش خود قرار داده است و امیدوارم با قانون بودجه سال ۱۴۰۰ همه بیمه ها این هزینه ها را تحت پوشش خود قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه خدمات اتاق عمل شامل جنین شناسی، فعالیت های پانکچر و انتقال جنین است که بخش مهمی از درمان ناباروری است، افزود: این بخش، هزینه های قابل توجهی از درمان ناباروری را به خود اختصاص می دهد و حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد هزینه های سیکل درمان ناباروری به این بخش تعلق دارد.

مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا گفت: بیمه ها بخش عمده ای از هزینه های دارو را مورد حمایت قرار می دهند به عبارتی این بخش از درمان ناباروری تحت پوشش سازمان های بیمه گر است. بخشی از هزینه های تشخیصی و پاراکلینیک هم تحت پوشش سازمان های بیمه گر هستند.

پذیرش روزانه حدود ۵۰ زوج نابارور جدید

صادقی تبار ادامه داد: در حال حاضر روزانه حدود ۵۰ زوج نابارور جدید در این مرکز پذیرش می شوند تا درمان های لازم به این افراد ارایه شود.

وی متوسط ظرفیت روزانه مرکز درمان ناباروری ابن سینا را بین ۵۰ تا ۷۰ زوج جدید نابارور اعلام کرد و گفت: ما می توانیم این تعداد افراد را پذیرش کنیم و خدمات درمان ناباروری را به آنان ارایه داده و همچنین آمادگی داریم که ظرفیت مجموعه را تا حد مقدور، متناسب با نیاز مراجعان افزایش دهیم.

مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا گفت: ادامه داد: مراکز مختلف ناباروری از جمله ابن سینا در تلاش هستند تا خدمات ناباروری را به نحو مطلوب در اختیار زوج ها قرار دهند.

وی اظهار داشت: هدف ما از برگزاری این برنامه ها، پرداختن به موضوع چالش ها و موانع رشد جمعیت و بررسی کارشناسانه در این زمینه است تا گام هایی در اصلاح آنها برداشته شود.

صادقی تبار اظهار امیدواری کرد که با تدابیر سیاست گذاران و مشارکت رسانه ها و حمایت سازمان های بیمه، این نوید به زوج های نابارور داده شود که می توانند خدمات این حوزه را در قالب پوشش بیمه ای دریافت کنند.

وی بیان داشت: اگر خانواده هایی که از داشتن فرزند محروم هستند و تمایل زیادی به داشتن فرزند دارند به هدف خود برسند، هم این زوج های جوان به یکی از مهمترین خواسته های زندگی خود دست یافته اند و هم جامعه به هدف متعالی خود نزدیک می شود.

برچسب‌ها بیمه سلامت سقط‌ جنین ناباروری سقط درمانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیمه سلامت سقط جنین ناباروری بیمه سلامت سقط جنین ناباروری سقط درمانی اخبار کنکور سازمان های بیمه صادقی تبار رشد جمعیت تحت پوشش هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۳۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای

 «از درد دندان نجات‌مان می‌دهد، حالا جواز ندارد که ندارد» پیرمرد که پلمب شدن مطب دندان‌پزشک قلابی را می‌دید، با این جمله اعتراضش را نشان داد. مطب یک دندانپزشک قلابی در بروجرد برای سومین بار پلمب شد، او هر بار با اجاره مکان جدید دوباره مطب تأسیس می‌کند.
فعالیت افراد فاقد صلاحیت در حیطه دندانپزشکی به دلیل فراهم نبودن شرایط بهداشتی و استریل تجهیزات و عدم تخصص و مهارت در امر دندانپزشکی، عوارض و مشکلات جبران‌ناپذیری را برای مراجعین ایجاد می‌کند و همین امر هزینه‌های گزافی روی دست مراجعین می‌گذارد. 
نبود نظارت بهداشتی بر این اماکن موجب رعایت نکردن اصول بهداشتی از سوی این مراکز و انتقال بیماری‌های واگیرداری، چون ایدز و هپاتیت می‌شود. 
پیش از این، رئیس شبکه بهداشت و درمان سلسله از شناسایی و پلمب ۱۲ مرکز غیرمجاز پزشکی و دندانپزشکی در راستای پیشگیری از سرایت بیماری‌های عفونی و حفظ سلامت شهروندان این شهرستان خبر داده بود.
 همچنین معاون درمان شبکه بهداشت و درمان بروجرد هم از پلمب مطب دندانپزشک قلابی بعد از ۲۰ سال فعالیت در یکی از روستا‌های بروجرد پلمب و دستگیری فرد متخلف خبر داده بود.
طبق آمار حدود ۳۰۰ مورد از خدمات دندانپزشکی کاملاً تعرفه دارد، این در حالی است که کمتر از ۲۰ مورد آنها تحت پوشش بیمه است، عدم پوشش بیمه‌ای خدمات دندانپزشکی، باعث می‌شود پرداخت از جیب بیمار افزایش پیدا کند. 
بسیاری از افراد، چون از نظر مالی از عهده ترمیم دندان خود برنمی‌آیند، عطای داشتن دندان را به لقای آن می‌بخشند و آن را می‌کشند یا زمانی مراجعه می‌کنند که درد، امان‌شان را بریده است.
طبق آمار‌های موجود، هر ایرانی حداقل ۶ دندان پوسیده دارد؛ بالای ۸۰ درصد افراد ۵ تا ۶ ساله به طور متوسط ۵ دندان شیری پوسیده، یا کشیده‌شده یا پرشده دارند. افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله که در سن فعالیت اجتماعی هستند، ۱۲ تا ۱۳ دندانِ ازدست‌رفته دارند. در گروه سنی بالای ۶۵ سال نیز بیش از ۵۵ درصد افراد دیگر هیچ دندانی برایشان باقی نمانده است.
نماینده آبادان با گلایه از گرانی هزینه‌های دندانپزشکی می‌گوید که خدمات دندانپزشکی باید با نگاه پیش‌گیرانه در کشور ارائه شود، اما به دلیل گرانی هزینه‌ها و مشکلات تامین تجهیزات لازم و مواد مصرفی، قیمت بیش از گذشته افزایش پیدا کرده است. 
دریافت تعرفه ارزان توسط دندانپزشکان‌قلابی باعث شده افرادی که اغلب اطلاع کافی ندارند برای خدمات دندانپزشکی به دندانپزشکان قلابی و زیر زمینی مراجعه کنند.
البته رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران معتقد است که کاهش تعرفه‌گذاری خدمات دندانپزشکی می‌تواند خدمات بی کیفیت را به دنبال داشته باشد و دریافت خدمات ارزان قیمت دندانپزشکی به وسیله افراد غیرمجاز منجر به درمان مجدد و افزایش هزینه می‌شود و بهتر است از همان ابتدا به کلینیک‌های دندانپزشکی و مراکز معتبر مراجعه شود.
طبق نظر جامعه دندانپزشکان، راهکار کاهش هزینه دندانپزشکی پیشگیری است، نکته دیگر تمرکز بر بیمه‌های خصوصی است در برخی کشور‌ها بیمه‌ها هزینه‌های درمان دندان را بر عهده گرفته‌اند.
سرمایه گذاری در زمینه آموزش پیشگیری پوسیدگی دندان بهداشت دهان و دندان و از سوی دیگر تشکیل یک صندوق واحد در دولت به منظور خدمات دندانپزشکی می‌تواند مشکلات را کاهش دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • شناسایی ۶ هزار زوج نابارور در لرستان
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • میزان موفقیت روش IVF در درمان ناباروری چقدر است؟
  • ویدیو/ درمان رایگان زیر ۷ ساله‌ها روی پیشخوان بیمارستان‌ها
  • «خدمات رایگان درمانی» برای تمام کودکان/ مشوق‌های طرح جوانی جمعیت
  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای