Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@21:17:20 GMT

گردشگری سلامت با درمان ناباروری در ایران شکل گرفت

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۳۰۱۹۰

گردشگری سلامت با درمان ناباروری در ایران شکل گرفت

دکتر علی صادقی تبار در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پژوهشگاه ابن سینا از بدو تأسیس در ۲ حوزه «بیولوژی تولید مثل» و «تشخیص و درمان سرطان» که غرابت‌های نهادین زیادی دارند فعالیت خود را آغاز کرده است؛ در واقع مشابهت چگونگی استقرار یک سلول سرطانی در بدن یک انسان سالم در حوزه سرطان و از سوی دیگر رشد و نمو یک جنین در بدن مادر، همان غرابت‌های نهادین هستند که حوزه‌های فعالیت در این پژوهشگاه به شمار می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا با بیان اینکه فعالیت‌های پژوهشی، علمی و تحقیقاتی زیادی در این پژوهشگاه انجام می‌گیرد، افزود: پژوهشگاه ابن سینا در این دو حوزه فعالیت‌های پژوهشی و سپس فعالیت‌های درمانی را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرده و خوشبختانه از آن سال‌ها توفیقات و موفقیت‌های زیادی را به دست آورده است.

وی با اشاره به دستاوردهای درمانی پژوهشگاه ابن سینا طی این سال‌ها بعد از انقلاب اسلامی گفت: فعالیت‌های درمانی پژوهشگاه در حوزه ناباروری شامل سقط مکرر، خدمات اهدا، اندومترویوز و دردهای لگنی  و بیماری‌های مرتبط هستند و یکی از جدیدترین خدمات این مرکز مربوط به کلینیک سلول درمانی است که جدیدترین یافته‌های مربوط به پژوهشگاه ابن سینا در این کلینیک مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه ۳ حوزه از دستاوردهای ویژه در پژوهشگاه مایه افتخار ملی بوده است، گفت: در مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا بر درمان‌های پزشکی برای مادرانی که دچار سقط مکرر می‌شوند تمرکز داریم. تاکنون ۸۰ درصد نتیجه خوب در درمان‌های این مادران در پژوهشگاه به وقوع پیوسته است.

مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا ادامه داد: گروه دیگر درمان‌های جایگزین و استفاده از روش‌های نوین متمرکز بر اصول قانونی و اخلاقی از دیگر دستاوردهای پژوهشگاه به شمار می‌رود که در این پژوهشگاه مادران عقیم و نابارور با استناد به روش‌های قانونی بچه دار می‌شوند.

صادقی تبار گفت: از مهم‌ترین توفیقات دیگر پژوهشگاه تشکیل کلینیک اندومترویز و درمان بیماری‌هایی است که ناشی از دردهای لگنی بوده که توانستیم کلینیکی را تأسیس کنیم و در این راستا تیمی را تربیت کردیم و آموزش دادیم که بدون جراحی و با استفاده از معاینات بالینی و به صورت قطعی بیماری را تشخیص دهند و با بهترین کیفیت در مرکز درمان ناباروری در کلینیک درمان را انجام دهند که در خاورمیانه بی بدیل است.

استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان ناباروری

به گفته وی، نهایتاً شاخص ترین موفقیت مرکز درمانی پژوهشگاه ابن سینا مربوط به استفاده از سلول‌های بنیادی و درمان ناباروری و بهبود وضعیت باروری افراد بوده که توفیقات درخشان و مایه افتخاری در این زمینه رخ داده است.

وی افزود: معمولاً سلول‌های بنیادی از خون بند ناف یا مغز استخوان و بافت چربی بدست می‌آید که محدود است و شاید خطرناک و رنج آور باشد؛ اما محققان این پژوهشگاه موفق شدند از منبع جدید و نوع غیر تهاجمی و در دسترس این خدمت را گسترش دهند و سلول بنیادی از خون دوران قاعدگی بدست بیاورند که تا چندی پیش این بافت، مهم تلقی نمی‌شد.

مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا با بیان اینکه پژوهش‌های مفصلی که ظرف ۱۱ سال در پژوهشگاه ابن سینا در حوزه این سلول‌های بنیادی انجام گرفته منجر به افزایش توان باروری به کار گرفته شده است. امروز از این سلول‌ها در کلینیک مرکز سلول درمانی پژوهشگاه ابن سینا برای بهبود وضعیت باروری خانم‌هایی که کاندید استفاده از درمان جایگزین یا اهدا شده بودند، استفاده می‌کنیم و توفیقات زیادی برای بارور شدن این عزیزان داشته ایم.

ایران دارای سومین بانک خون سلول‌های بنیادی برای درمان ناباروری

صادقی تبار با بیان اینکه سال گذشته بانک سلول خون قاعدگی برای این منظور راه اندازی شد، گفت: این بانک بعد از آمریکا و هلند، سومین بانک خون سلول‌های بنیادی خون قاعدگی در دنیاست؛ اما این کشورها تنها سلول‌های بنیادی این خون را استحصال و بانکینگ می‌کنند اما در ایران این تحقیقات برای افزایش توان باروری استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه استفاده از این سلول‌های بنیادی برای باروری در ۳ مرحله انجام شده، گفت: اولین مرحله کارآزمایی بالینی بخش حیوانی، دومین مرحله کارآزمایی بالینی انسانی محدود بوده که این مراحل انجام شده و نتایج موفقیت آمیزی داشته است.

مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا ادامه داد: در کارآزمایی بالینی مرحله دوم ۵۰ درصد خانم‌هایی که با این سلول‌های بنیادی(به روش IVF و طبیعی) برای بارداری اقدام کردند باردار شده اند.

وی با اشاره به گروه دومی که تحت کارآزمایی بالینی هستند، گفت: اوایل سال ۱۴۰۰ نتایج کلی مطالعه دوم منتشر می‌شود و بعد از آن این روش به عنوان روش کلاسیک و روتین در درمان ناباروری استفاده خواهد شد.

مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا با تاکید بر اینکه از این سلول‌های بنیادی برای درمان ناباروری و زمینه‌های دیگر همچون زخم و بیماری‌های زخم ناشی از دیابت استفاده می‌شود، گفت: این علم نو و جدیدی است و در حال حاضر هم استفاده‌های خوبی دارد.

به گفته وی، اکنون خون بند ناف هم کاربرد روتین و شایعی نیست اما در سالهای بعد استفاده از این سلول‌های بنیادی معمولی می‌شود.

صادقی تبار گفت: در آمریکا و سایر کشورها چنین مطالعاتی انجام نشده زیرا اگر شده بود نیاز به کارآزمای بالینی نداشتیم و ایران اولین کشوری است که در این زمینه ورود پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه این اتفاقات در عرصه بین المللی اتفاق مهمی تلقی می‌شود، گفت: این خدمت می‌تواند در همه جای دنیا با استقبال مواجه شود و ما پیشرو در این قضیه باشیم.

درمان ناباروری در حیوانات عظیم الجثه

وی تاکید کرد: استفاده از تکنیک IVF برای درمان ناباروری در دام‌های بزرگ جثه نیز اقداماتی است که در پژوهشگاه ابن سینا انجام شده و این اتفاق ارزشمندی است. ما در کشورمان به طور طبیعی از نژاد خاصی از گاوهای شیری و گوشتی مانند هولشتاین استفاده می‌کردیم که اینها ۳ درصد چربی دارند؛ با توجه به اینکه در دام‌های کشور به دلیل استحصال کره و لبنیات دچار ضعف بودیم و کره را وارد می‌کردیم در صدد برآمدیم با بهبود نژادی این مشکل را برطرف کنیم.

صادقی تبار خاطر نشان کرد: کاری که انجام دادیم این بود که با موافقیت وزارت کشاورزی نسبت به واردات نژادهای مرغوب برای تولید گوشت، شیر با چربی بالای ۷ درصد اقدام کردیم.

مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا اضافه کرد: با روش IVF و تکثیر نژادی گاو موفق شدیم از این نژاد مرغوب بیش از هر گاو ماده‌ای که وارد کردیم ۵۰ جنین خوب بدست بیاوریم.

وی با تاکید بر اینکه استارت این کار از دو الی سه سال گذشته بود، گفت: این موضوع تحولی در تکثیر نژاد گاو مرغوب بود که اکنون با قراردادهایی در بسیاری از گاوداری‌ها به بهره برداری می‌رسد تا از یک گاو شیر با چربی بالاتر، گوشت خوب و … داشته باشیم.

گردشگری سلامت در درمان ناباروری

صادقی تبار خاطر نشان کرد: به صورت کلی درمان‌های ناباروری، درمان اندومتریوز و دردهای لگنی بدون جراحی و به موقع از دستاوردهای انقلاب هستند و ما پیش از انقلاب چنین موضوعاتی را نداشتیم.

مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا ادامه داد: این موضوعات همواره توفیقات ما طی این مدت کاری بوده زیرا قبل از انقلاب ارزهایی برای درمان ناباروری به زوجین اختصاص می‌یافت و بسیاری برای درمان به انگلستان می‌رفتند اما اکنون به جایی رسیده ایم که توریسم درمانی و گردشگری سلامت در حوزه‌های درمان ناباروری و درمان‌های مرتبط در کشور ما مطرح است.

وی ادامه داد: اکنون از کشورهای همسایه همچون عراق، آذربایجان، حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی، ایرانیان مقیم آمریکا و… بیمار به این مرکز مراجعه می‌کنند.

کد خبر 5140727 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: سلول بنیادی مرکز ناباروری ابن سینا چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی درمان ناباروری گوگل حاکمیت سایبری واکسن کرونا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ویروس کرونا نوآوری فناوری فضایی فیس بوک شرکت دانش بنیان تولید دانش بنیان مایکروسافت روسیه ماهواره ایالات متحده امریکا برای درمان ناباروری سلول های بنیادی درمان ناباروری کارآزمایی بالینی درمانی پژوهشگاه سلول ها صادقی تبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۰۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲

ایسنا/خراسان رضوی مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ورود گردشگران سلامت در سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب کرده است.

داوود خوش‌شکن در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص وضعیت گردشگری سلامت مشهد در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: در سال گذشته ۸۲ هزار و ۵۲۴ بیمار خارجی در مشهد ویزیت کرده‌ایم که بابت آن‌ها حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته‌ایم.

وی افزود: بیشترین بیماران را بیمارستان‌های رضوی، چشم‌بینا، امام رضا(ع)، خاتم و قائم ویزیت کرده‌اند. بیماری‌های ارتوپدی و تروما، زنان و زایمان، بیماری‌های چشمی، بیماری‌های قبلی، اورلوژی و جراحی‌های عمومی به ترتیب مورد اولویت گردشگران سلامت در مشهد بوده است.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: البته در مشهد بیماران افغانستانی زیادی داریم که مدرک تبعیت کشور را ندارند، از همین رو این بیماران را گردشگر سلامت محسوب می‌کنیم. به همین دلیل مراجعه به بخش ارتوپدی و تروما بالا است. البته تعرفه‌ای که از این نوع بیماران دریافت می‌کنیم، تعرفه گردشگری است.

خوش‌شکن بیان کرد: در سال گذشته از ۹۵ ملیت در مشهد بیمار داشتیم که نسبت به سال ۱۴۰۱ پیشرفت بیشتری داشته است. بیشترین بیماران ما از کشورهای افغانستان، عراق، ترکمنستان، بحرین، تاجیسکتان، کویت و عربستان سعودی بوده است. رشد بیماران ترکمنستان بسیار چشمگیر بوده است.

وی در خصوص جایگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جذب گردشگران سلامت در کشور خاطرنشان کرد: مشهد رتبه نخست جذب بیماران خارجی در سطح کشور را دارد. پس از مشهد شهرهای قم، کرمان، اصفهان و شیراز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص ارزیابی درآمدزایی گردشگری سلامت در مشهد طی سال گذشته گفت: درآمد خوبی در گردشگری سلامت کسب کرده‌ایم، ضمن اینکه درآمد بسیاری که از این طریق وارد کشور می‌شود ثبت نمی‌شود. این رقم ثبت شده، شاید یک‌چهارم یا یک‌پنجم درآمد مشهد از گردشگران سلامت در سال گذشته بوده باشد. پولی که گردشگران سلامت به مطب پزشکان، لیدرها، مراکز تفریحی و گردشگری و... می‌دهند ثبت نمی‌شود. ما فقط عددی که در بیمارستان و سامانه ثبت شده را اعلام می‌کنیم و از سایر هزینه‌های گردشگران به صورت دقیق اطلاعی نداریم.

خوش‌شکن بیان کرد: نسبت به سال ۱۴۰۱ درآمد ما از گردشگری سلامت تقریبا ۲ برابر شده است، این در صورتی است که تعداد بیماران ما ۱۰ درصد افزایش داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ همت برای کادر درمان در بودجه ۱۴۰۳
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • شناسایی ۶ هزار زوج نابارور در لرستان
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲
  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مسئله غزه برگزار می شود
  • ژن درمان به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • میزان موفقیت روش IVF در درمان ناباروری چقدر است؟