Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا درباره یکی از از خدمات مرکز درمان ناباروری ابن سینا گفت: یکی از اقدامات شاخص در حوزه ژنتیک این بوده که امکان استقرار قابلیتی فراهم شده است تا والدینی که دارای ژن‌های معیوب در کروموزوم‌هایشان هستند و فرزندان این‌ها مبتلا به همان بیماری‌های ارثی می‌شوند، با استفاده از تکنیک‌های توام تلفیق شده درمان ناباروری و درمان‌های مولکولی ژنتیک بتوانند صاحب فرزند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتفاق مهمی است که در بیماری‌هایی همچون تالاسمی، هموفیلی، کری و کوری مادرزادی و بیماری‌هایی از این قبیل کاربرد دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر علی صادقی‌تبار در نشست خبری پژوهشگاه ابن سینا با بیان این که «مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا به عنوان یکی از ارکان مهم پژوهشگاه ابن سینا در جهاد دانشگاهی وظایف درخشان و مهمی را در طول سال‌هایی که تاسیس شده است بر عهده دارد، گفت: این مرکز  همواره سعی کرده است آن دسته از خدماتی که مورد نیاز جامعه پزشکی کشور در حوزه بیولوژی تولیدمثل و در مان ناباروری بوده ارائه کند و خدا را شکر کارنامه درخشان و روشنی را به برکت اعضای هیئت علمی و متخصصان مختلف داشته است.

وی با اشاره به روند کاهش فرزندآوری گفت: جمعیت کشور ما به سمت پیر شدن سیر می‌کند به این معنا که میزان فرزندآوری در جامعه ما رو به کاهش است و این موضوع می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ممکن است به این دلیل باشد که سن ازدواج بالا رفته است و جوانان دیر ازدواج می‌کنند و یا اگر زود ازدواج می‌کنند دیر تصمیم به بچه‌دار شدن می‌گیرند. در نهایت این نگرانی در سازمان‌های سیاست‌گذار وجود دارد که جامعه ما در حال پیر شدن است و سیاست‌هایی در راستای حفظ هرم جمعیتی در کشور ابلاغ شده است.

رئیس مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا با بیان این که ۲۰ درصد زوجین کشور نابارور هستند، گفت: تقریبا صد در صد این زوجین می‌خواهند که دارای فرزند باشند. این در حالی است که اغلب ۸۰ درصد مابقی که توان بچه‌دار شدن دارند تصمیم گرفته‌اند که بچه‌دار نشوند و یا اگر هم بچه‌دار شوند فقط یک بچه داشته باشند، بنابراین ما معتقدیم مراکز درمان ناباروری و به خصوص مرکز درمان ناباروری ابن سینا با خوب ایفا کردن نقش خود، می تواند خلل هرم جمعیتی کشور را جبران کند.

صادقی‌تبار ادامه داد: کافیست همین ۲۰ درصد با نرخ فرزندآوری بالاتر از ۸۰ درصد بارور، فرزندآور شوند تا گوشه‌ای از نقصان هرم جمعیتی کشور اصلاح شود. با این دیدگاه، مرکز درمان ناباروری کلینیک‌های مختلف از درمان ناباروری و کلینیک سقط مکرر که یکی از معضل‌های فراوان حوزه ناباروری است، کلینیک درمان‌های جایگزین و روش‌های قانونی اهدا را دارد که خوشبختانه این مرکز یکی از معتبرترین کلینیک‌های اهدا است، علاوه بر آن، کلینیک کنترل سلامت مادر و جنین، کلینیک اندومتریوز که بیماری شایع بانوان است و تشخیص و درمان سختی دارد و در درصدی از بیماران ایجاد ناباروری می‌کند، نیز در مرکز درمان ناباروری ابن سینا وجود دارد. این کلینیک‌ها نیازهای درمانی زوج‌های نابارور و به خصوص بانوان را رفع می‌کنند. مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا همچنین دارای  کلینیک سلامت جنسی و کلینیک سلول درمانی نیز است.

وی با بیان این که مرکز درمان ناباروری ابن سینا یکی از مراکز مرجع در حوزه درمان ناباروری است، گفت: برای حفظ سلامت بیماران، پزشکان و پرسنل تمهیداتی اندیشیده‌ایم و با راه‌اندازی شیفت‌های مختلف و فعال کردن بسیاری از خدمات تخصصی برنامه کاری را گسترش دادیم تا بیماران بتوانند  بدون ازدحام از برنامه‌های صبح و بعدازظهر این مجموعه استفاده کنند. شیفت عصر مرکز درمان ناباروری ابن سینا مانند شیفت صبح که سال‌هاست با اعتبار مشغول فعالیت است آمادگی این را دارد که همه‌ی سرویس‌های جامع را بدون ازدحام و شلوغی و با رعایت فاصله ارائه دهد. خدمات اتاق عمل و بستری این مجموعه در شیفت بعد از ظهر نیز در اختیار زوجین مراجعه‌کننده قرار می‌گیرد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن‌سینا درباره یکی دیگر از خدمات مرکز درمان ناباروری ابن سینا گفت: یکی از اقدامات شاخص در حوزه ژنتیک  این بوده که امکان استقرار قابلیتی فراهم شده است تا والدینی که دارای ژن‌های معیوب در کروموزوم‌هایشان هستند و فرزندان این‌ها مبتلا به همان بیماری‌های ارثی می‌شوند، با استفاده از تکنیک‌های توام تلفیق شده درمان ناباروری و درمان‌های مولکولی ژنتیک بتوانند صاحب فرزند شوند. این اتفاق مهمی است که در بیماری‌هایی همچون تالاسمی، هموفیلی، کری و کوری مادرزادی و بیماری‌هایی از این قبیل کاربرد دارد.

صادقی‌تبار با ابراز امیدواری برای افزایش آگاهی مردم در زمینه درمان ناباروری گفت: از زمانی که در قالب رسانه‌های سلامت به این مباحث پرداخته شده است میزان مراجعین ما که سال‌هایی از زندگی خود را صرف درمان‌های غیراستاندارد کرده‌اند کم شده است. در گذشته با زوج‌هایی روبه‌رو بودیم که سال‌های بسیاری را صرف پرداختن به درمان‌های غیراستاندارد کرده بودند و فرصت‌های طلایی بارداری خود را از میان برده بودند اما امروزه این میزان کمتر شده است؛ یعنی سطح آگاهی مردم ارتقا یافته است.

وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره استفاده از سلول‌های بنیادی خون قاعدگی گفت: برای استفاده از سلول‌های بنیادی ابتدا باید آن‌ها را به دست آورد، کشت داد،  استحصال و سپس ذخیره کرد. پس از آن، از بانک خارج و استفاده درمانی کرد. بانک سلول‌های بنیادی خون قاعدگی راه‌اندازی شده است و در حال حاضر فاز یک، دو و سه کارآزمایی‌های بالینی آن در حال طی شدن است. نتایج درخشانی از تحقیقات در این حوزه به دست آمده است. برخی از  افرادی که کاندید درمان ناباروری و یا بعضا اهدا بودند و در این مطالعه قرار گرفتند به طور طبیعی باردار شدند، گروهی با روش‌های کمک باروری صاحب فرزند شدند و برخی دیگر هم باردار نشدند. میزان موفقیت در این روش بالا است و به همین دلیل به عنوان دوره‌ی موفق تلقی شد. الان ذخیره کردن سلول‌ها کاملا آماده است و خانم‌هایی که می‌خواهند دیر ازدواج کنند و یا زنانی که نزدیک به سن یائسگی هستند می‌توانند سلول‌های خود را ذخیره کنند و در سال‌های آینده از اقدامات درمانی مرتبط با آن استفاده کنند.

رئیس مرکز درمان ناباروری ابن سینا درباره اقداماتی که در کلینیک کنترل بارداری انجام می‌شود گفت: طبیعتا اقدامات مهمی در کلینیک کنترل بارداری برای حفظ سلامت مادر و جنین انجام می‌شود. به این معنا که ویزیت‌های دوره‌ای و ارتباط آنلاین بین بیمار و مرکز برقرار است یعنی اگر بیماری در منزل هم دچار مشکل شود می‌تواند با تماس راهنمایی‌های لازم را اخذ کند. جنین مادر نیز به لحاظ سلامتی و غربالگری ناهنجاری‌های جنینی تحت کنترل است.

وی افزود: این که بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که در زمان شیوع کرونا مانع از انتقال بیماری شویم نکته مهمی است. از آن جایی که مجموعه‌ی ابن سینا یکی از نهادهای دارای مجوز برای انجام آزمایش کرونا است این ابزار را به خوبی در اختیار بیماران و متخصصان قرار دادیم و این خدمات فوق تخصصی یعنی آزمایش pcr و آزمایش مولکولی به بیماران، پزشکان و پرسنل ارائه می‌شود و تلاش می‌کنیم اگر فردی مشکوک به داشتن علائم است وارد این کلینیک نشود.

صادقی‌تبار ادامه داد: با سیاست‌هایی که پیاده کردیم میزان موارد مثبت کووید-۱۹ در بیماران و پرسنل پژوهشگاه ابن سینا بسیار کمتر از مراکز دیگر است و ما به صورت نادر و اتفاقی فرد مبتلایی پیدا می‌کنیم. وزارت بهداشت از طریق معاونت درمان ضوابطی را با توجه به اپیدمی کرونا برای خانم‌هایی که تمایل به بارداری دارند، ابلاغ می‌کند که ما دقیقا آن ضوابط را رعایت می‌کنیم. اگر کسی اندیکاسیون باردار شدن را نداشته باشد، به بارداری توصیه نمی‌کنیم و مراحل درمان ناباروری را انجام نمی‌دهیم اما برای گروه‌هایی که مجاز به درمان هستند با رعایت موارد ایمنی و توجه به این نکته که در این مرکز احتمال ابتلا به کرونا تقریبا صفر است اقدام به درمان ناباروری می‌کنیم. بنابراین بیماران  با توجه به وجود ابزارهای تشخیصی کرونا در این مرکز و انجام به وفور تست‌ها زوجین می‌توانند با اطمینان خاطر درمان ناباروری خود را انجام دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه ابن سینا مرکز درمان ناباروری ابن سینا پژوهشگاه ابن سینا درمان ناباروری سلول های بنیادی بیماری هایی ابن سینا صادقی تبار دار شدن بچه دار سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۱۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار

برای نخستین بار مرکز درمانی بیماری تالاسمی یا کم خونی در ولایت ننگرهار فعالیت خود را آغاز نمود. 

در مراسم افتتاح این مرکز درمانی دکتر محمد حسن غیاثی معین پلان و پالیسی وزارت صحت عامه افغانستان از راه اندازی این مرکز درمانی استقبال نموده و گفت: با تامین امنیت، زمینه خوبی برای سرمایه گذاری در کشور فراهم شده است.

وی از جانب وزارت صحت عامه به مسئولان این مرکز درمانی وعده همکاری داد.

مولوی امین الله شریف رئیس صحت عامه ولایت ننگرهار در حالی که خون خود را به این مرکز درمانی هدیه نمود از جوانان خواست تا برای نجات زندگی کودکان مبتلا به بیماری تالاسمی به صورت رایگان به این مرکز درمانی خون هدیه نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • خانواده مارادونا به دنبال انتقال جسد او به بوئنوس آیرس
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • میزان موفقیت روش IVF در درمان ناباروری چقدر است؟
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران