Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-03@20:42:22 GMT

برای دریافت جنین اهدایی چقدر باید منتظر ماند؟

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۵۰۹۷۳

برای دریافت جنین اهدایی چقدر باید منتظر ماند؟

رویداد۲۴دکتر فرهاد یغمایی، مسئول کلینیک اهدا و عضو تیم تخصصی مرکزدرمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، گفت: کلینیک اهدای مرکز درمان ناباروری ابن سینا، بانک جنین اهدایی را مطابق با آخرین پروتکل‌های جهانی، برای ارتقای کیفیت و تسریع روند اهدای جنین ایجاد کرده است.

یغمایی با تأکید بر اینکه انتخاب اهداکنندگان و دریافت‌کنندگان بر مبنای قانون و مقررات مصوب وزارت بهداشت انجام می‌شود، شرایط لازم برای اهدا و دریافت جنین و روند ارزیابی آن را چنین تشریح کرد: داشتن سلامت متعارف از نظر بیماری‌های داخلی، روانی، عفونی، ژنتیک، زنان و اورولوژی و نیز، احراز صلاحیت اخلاقی، از جمله شاخص‌های اصلی انتخاب اهداکنندگان و دریافت‌کنندگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین، مسائل حقوقی در ابتدا به‌دقت بررسی می‌شوند و رعایت دقیق و کامل محرمانگی روند اهدا و ناشناس ماندن اهداکننده و دریافت‌کننده، از اصول مهم این کلینیک است.

مسئول کلینیک اهدای مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا درباره چگونگی شکل‌گیری بانک جامع جنین اهدایی کشور در این مرکز گفت: این مرکز نزدیک به دو دهه است که خدمات درمان ناباروری به روش لقاح برون‌تنی (IVF) را ارائه می‌کند و خوشبختانه به دلیل نرخ بالای موفقیت درمان در این مرکز، بسیاری از زوج‌ها  صاحب فرزند می‌شوند و تعدادی جنین فریز شده از روند درمان ایشان در مرکز باقی می‌ماند. بنابراین در نخستین گام برای ایجاد این بانک، زوج‌های دارای جنین فریز شده که حداقل یک فرزند سالم داشتند، برای گفت‌وگو درباره اهدای جنین‌های باقیمانده‌شان به مرکز دعوت شدند.

وی ادامه داد: در جلسات گفت‌وگو به همۀ پرسش‌های اخلاقی و حقوقی زوج‌ها پاسخ داده شده و پس از ارائه توضیحات کامل و جامع، رضایت‌نامۀ کتبی و حقوقی اهدای جنین از ایشان گرفته شد و از سوی مرکز تعهد داده شد که مشخصات آنها کاملاً محرمانه بماند. همچنین، زوج‌های داوطلب اهدا براساس پروتکل‌ها و راهنمای علمی و به‌روز موجود در دنیا، به‌طور کامل بررسی شدند.

بررسی‌های ژنتیکی و در صورت لزوم، تست غربالگری ژنتیکی انجام شده و واحد جنین‌شناسی
کیفیت جنین‌ها را ارزیابی کرد. همچنین متخصصان نیز، سلامت داوطلبان اهدا را از نظر جسمی و روانی بررسی کردند. پس از اتمام این مراحل، برخی از داوطلبان فاقد شرایط رد شدند و فقط جنین زوج‌هایی که دارای همۀ شرایط لازم بودند، در بانک جنین ثبت شد.  
راهی برای جلوگیری از ورود دلالان
 
مسئول کلینیک اهدای مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا خاطر نشان کرد: مهم‌ترین مزیت ایجاد این بانک اطمینان از سلامت روند اهدا و جلوگیری از ورود دلالان و تجاری‌سازی این خدمات درمانی است.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا در ادامه تصریح کرد: این رویداد یک پیشرفت مهم در روش‌های کمک باروری در کشور به شمار می‌آید و مرکز درمان ناباروی و سقط مکرر ابن سینا، وابسته به پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی توانسته است با ایجاد بانک جامع جنین‌های اهدایی، مطابق با آخرین پروتکل‌ها و راهنماهای علمی جهان در این زمینه و با رعایت دقیق موازین حقوقی و اخلاقی، خدمت مهمی به زوج‌های نابارور کشور ارائه کند.
 
یغمایی ضمن اشاره به کوتاه شدن زمان دریافت خدمات اهدا از سوی متقاضیان این خدمت تشریح کرد: تا سال ۹۵ معمولا دریافت تخمک اهدایی با توجه به صف انتظار و منابع موجود از دو تا چهار سال به طول می‌انجامید که در حال حاضر با توجه به تمهیدات صورت گرفته به کمتر از شش ماه کاهش یافته است.

وی در ادامه با تاکید بر مهم‌ترین دستاورد کلینیک اهدای مرکز درمان ناباروری ابن سینا که بانک جامع جنین اهدایی است، افزود: با توجه به اینکه تا پیش از سال ۹۵ بانک جنین اهدایی به شکلی متعارف شکل نگرفته بود، معمولا تا پنج سال نیزصف انتظار دریافت جنین اهدایی را داشتیم که در حال حاضر ظرف مدت  شش ماه می توانیم پاسخگوی بیماران متقاضی و واجد شرایط باشیم.

یغمایی تصریح کرد: به تازگی نیز به زوجین متقاضی دریافت جنین اهدایی که در سال ۹۶ ثبت نام کرده‌اند و پرونده آنها تکمیل شده است فراخوان داده شده تا جهت دریافت اهدا به مرکز درمان ناباروری ابن سینا مراجعه کنند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ابن سینا، عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا در پایان افزود: درمان فوق تخصصی گروهی با داشتن امکانات و تجهیزات منحصر به فرد و کادر علمی متخصص و با تجربه از جمله مزایای این مرکز است و نرخ بالای موفقیت در درمان ناباروری و درمان‌های جایگزین نیز همواره از افتخارات ما بوده است. اکنون نیز توانسته ایم با ایجاد این بانک از جنین های اهدایی دارای کیفیت بالا که با ارزیابی های دقیق و سختگیرانه انتخاب شده‌اند، صف‌های طولانی متقاضیان جنین اهدایی را کاهش دهیم و خدماتی پیشرو را به ایشان عرضه کنیم.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 انتظار ناباروری درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۰۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟

تخلف زیرمیزی پزشکان، به دریافت وجه مازاد بر تعرفه‌های قانونی از سوی برخی پزشکان در ازای ارائه خدمات درمانی، اطلاق می‌شود؛ این کار نه تنها غیرقانونی و غیراخلاقی است، بلکه مجازات‌های سنگینی نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع دریافت وجه اضافی پزشکان از بیماران (زیر میزی) است؛ پزشک نباید شروع به درمان و درمان بیمار را به دریافت مبلغ یا مبالغی فراتر از تعرفه پزشکی یا توافق آن دو در چارچوب قانون موکول نماید؛ واقعیت مسئله این است که در حال حاضر بنا به دلایل مختلفی قصور و تخلفات پزشکان و دست‌اندرکاران پزشکی در مبحث زیرمیزی افزایش پیدا کرده است.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که مکانیسم حقوقی برای رسیدگی و بررسی این امور به چه نحوی است و با وجود تعیین تعرفه‌های قانونی در حوزه سلامت، راهکار قانونی برای رسیدگی به تخلفات دریافت وجه غیرقانونی (زیرمیزی) توسط پزشکان چیست.

طبق قانون، پزشکان موظف به ارائه خدمات مطابق با تعرفه‌های مصوب هستند و دریافت هرگونه وجهی مازاد بر تعرفه قانونی ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود، چرا که این کار خلاف مصوبه و قانون نظام جمهوری اسلامی و حرام است، بنابراین از منظر حقوقی زیرمیزی پزشکان می‌تواند تحت عنوان «وصول و دریافت مال نامشروع» تلقی شود، این بزه از عناوین کلاهبرداری محسوب شده و مرتکب آن از یک سال تا هفت سال زندان محکومیت خواهد داشت.

طبق ماده ۱۰ و ۱۳ آئین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته، شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته مکلف هستند تعرفه‌های خدمات درمانی مصوب
ابلاغ شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را رعایت کنند و حق دریافت هیچ‌گونه وجه یا مالی از بیماران را علاوه بر وجوهی که توسط مسؤولان مؤسسه درمانی ذی‌ربط طبق مقررات دریافت می‌شود، ندارند.

طبق قانون، پزشکی که هر گونه وجه دریافت اضافی از بیماران (زیر میزی) داشته باشد، بار اول دو برابر پرداختی بیمار جریمه و توبیخ کتبی می‌شود، بار دوم پنج برابر پرداختی بیمار جریمه و پروانه مسئول فنی نیز لغو شده و بار سوم ۱۰ برابر پرداختی بیمار، پزشک مربوطه جریمه خواهد شد و پروانه مسئول فنی و حتی بیمارستان نیز باید لغو شود.

طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان (مصوب ۲۱/۷/۱۳۹۸)، هر گونه دریافت وجه اضافی از بیماران (زیر میزی) از شیوه‌های غیرقانونی برای وصول هزینه خدمات به مشتریان به شمار می‌آید که این رفتار خلاف قانون، تخلف و جرم محسوب می‌شود و مستلزم تعقیب قانونی است.

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز با مکانیسم دیگری با این جرم برخورد می‌کند و زمانی که موردی مبنی بر تخلف پزشکان گزارش داشته باشند از طریق کمیسیون ماده ۱۱ در حوزه درمان طبق مقررات با آنها برخورد می‌شود و میزان پولی که بیش از تعرفه از بیمار دریافت شده به وی برگردانده خواهد شد، بنابراین در صورت مشاهده تخلف تعرفه‌ای، بیماران می‌توانند از طریق: ۱- مراجعه به سازمان نظام پزشکی و شکایت در دادسرای نظام‌پزشکی ۲- مراجعه به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شکایت از پزشک متخلف در کمیسیون ماده یازده ۳- مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب و طرح شکایت کیفری، اقدام کنند.

کد خبر 748988

دیگر خبرها

  • شناسایی ۶ هزار زوج نابارور در لرستان
  • جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور
  • بازدید ابدالی از «مرکز ارتباط با مشتریان» بانک سینا
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • میزان موفقیت روش IVF در درمان ناباروری چقدر است؟
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط‌ جنین در یزد
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟