Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا گفت: بیشتر توجه ها در دوره بارداری به سمت سلامت جسمی مادران است و سلامت روانی آنان غالبا مورد غفلت قرار می گیرد، درحالی که باید بیشتر به این موضوع پرداخته شود.

بهزاد قربانی روز پنجشنبه در کنفرانس روانشناختی و روانپزشکی در حین بارداری و شیردهی، افزود: غفلت از این موضوع می تواند هم برای مادران باردار مشکلاتی به بار آورد و هم سلامت جنین را به خطر اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی، افسردگی و اضطراب را شایع ترین اختلالات روانپزشکی در حین بارداری و پس از زایمان اعلام کرد و افزود: وسواس، توهم و هذیان از دیگر اختلالات روانپزشکی این دوران است که شیوع کمتری دارد.
قربانی اظهار کرد: حدود یک هفتم زنان باردار دچار افسردگی بعد از زایمان می شوند اما حداقل 50 درصد آنان برای معالجه به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه نمی کنند.
مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا گفت: کسانی که سابقه اختلالات روانپزشکی دارند، احتمال بروز اختلالات روانی در دوره بارداری در آنها بیشتر است، پس باید قبل از بارداری به دنبال درمان خود باشند.
وی با اشاره به اینکه معمولا در دوران بارداری توجه چندانی به اضطراب و افسردگی زنان باردار نمی شود، گفت: اضطراب و افسردگی در 2 یا 3 ماهه بعد از زایمان شیوع 15 درصدی دارد و این مشکل می تواند در دوره بارداری هم به وجود می آید.
وی اظهار کرد: نداشتن تغذیه خوب، نداشتن استراحت و حمایت مناسب و دلشوره و دلهره از جمله عوارض افسردگی مادران در دوره بارداری است که این موضوعات می تواند بر رشد و تکامل جنین تاثیر منفی داشته باشد.
قربانی اظهار کرد: هرچند هنوز ثابت نشده که افسردگی مادران باردار سبب مرگ جنین آنان می شود اما مشخص شده که افسردگی این مادران بر جنین تاثیر منفی دارد.
وی ادامه داد : این افراد با علائم اضطرابی از جمله نخوابیدن در شب ها، بیقراری یا در شیوع کمتر دچار توهم و هذیان می شوند که در این شرایط باید به دنبال درمان خود باشند.
قربانی گفت: گروهی از مادران باردار نسبت به سلامتی جنین خود وسواس پیدا می کنند که در این شرایط پیگیری های درمانی و مراجعه به مطب پزشکان افزایش چشمگیری می یابد.
وی اظهار کرد: اختلالات روانپزشکی دوران بارداری قابل درمان است هر چند اگر دارو درست و صحیح تجویز شود مشکلی برای جنین به وجود نمی آورد و مادران هم بهبود پیدا می کنند.
قربانی افزود: باور عمومی بر این است که دارو برای جنین خطرناک است به همین دلیل، خیلی از اوقات مادران باردار مبتلا به اختلالات روانپزشکی را نمی توان به مصرف دارو راضی کرد که این باور در برخی مواقع نادرست است و باید تغییر کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تنوع داروها زیاد شده و در کشور ما هم داروهای متنوعی در دسترس بیماران است که یکسری از این داروها بسیار کم عارضه بوده و به راحتی می توان آنها را در دوره بارداری استفاده کرد.
مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا گفت: پزشکان تا جایی که ممکن است از تجویز دارو به مادران باردار و شیرده پرهیز کنند، اما در برخی از موارد نمی توان داروها را به مادران باردار تجویز نکرد.
قربانی اظهار کرد: مصرف یکسری از داروهای ضد افسردگی، ضد اضطراب مانند قرص لیتیوم کربنات در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است که پزشکان هم به این موضوع واقف هستند.
وی افزود: این کنفرانس در نظر دارد به سلامت جنبه های روانی دوره بارداری و شیردهی توجه ویژه ای کند تا شاهد کاهش اختلالات روانپزشکی دوره بارداری یا شیردهی باشیم.
مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا بر لزوم توجه جدی به این موضوعات تاکید کرد و گفت: در صدد هستیم تا توجه پزشکان زنان، عمومی، ماماها و سایر گروه های درمانگر که با این بیماران سروکار دارند را به موضوع سلامت روان معطوف کنیم.
علمی 1201
خبرنگار: عبدالکریم جبارپورانتشاردهنده:علی خورسندی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۶۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟

به گزارش خبرآنلاین منابع نفت و گاز محدودند و هر روز هم از میزان‌شان کاسته می‌شود و از سوی دیگر، سوخت‌های فسیلی به واسطه تأثیرات سوئی که بر زیست‌بوم کره زمین می‌گذارند، اگر جایگزین مطمئنی برای‌شان پیدا شود، جایگاه و ارزش خود را در صنعت و اقتصاد جهان از دست خواهند داد؛ چنان‌که امروز شاهد گسترش سوخت‌های پاک و انرژی‌های سبز هستیم؛ ازاین‌رو حتی این احتمال وجود دارد که زودتر از آنکه منابع نفت و گازمان تمام شود، بی‌ارزش و بی‌مشتری بماند.

روزنامه شرق نوشت: پس چاره چیست و چه باید کرد؟ خرج‌کردن منابع و سرمایه‌های ملی در کشور به چنان مرز بحرانی رسیده که دیگر قطعا زمان و فرصت نداریم که چرخ را از نو اختراع کنیم و نسخه‌های بی‌مایه و فاقد پشتوانه اجرائی و عملیاتی ارائه دهیم. تنها گزینه پیش‌رو، گام‌زدن در مسیر تجربه‌های امتحان‌ پس‌داده و به ثمر نشسته است. تجربه همان‌هایی که مانند ما منابع خدادادی دارند، چه در داخل کشورشان و چه در میادین مشترک؛ اما با نگاهی متفات، درآمدهای حاصل از فروش نفت و گازشان را در عوض هزینه‌کرد برای بودجه‌های جاری به کانال‌های سرمایه‌گذاری هدایت‌ کرده و امروز، فصل خوشه‌چینی‌شان رسیده؛ کشورهایی مانند نروژ یا همسایگانی مانند امارات و قطر.

نفت و گاز برای این کشورها سرمایه ملی بوده، سرمایه را سرمایه‌گذاری کردند و هزینه‌های‌شان را هم از کنار همان سرمایه‌گذاری‌ها تأمین می‌کنند؛ نگاهی که شاید در کشور ما با راه‌اندازی حساب ذخیره ارزی و بعد هم صندوق توسعه ملی گام‌های نخستینش برداشته شد؛ اما از همان گام نخست و قدم اول فراتر نرفت؛ چراکه این مهم، نیازمند عزمی ملی و خواستی همگانی است؛ اینکه منابع ملی را به کانال سرمایه‌گذاری هدایت کنیم تا حق آیندگان را هم حفظ کنیم و سهم آنها را هم پیش‌خور نکنیم، نیازمند همراهی و همگامی همه سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران و مجریان است.

صندوق توسعه ملی در مدت قریب به سه سال گذشته سعی بر آن داشته تا این مفهوم را برای تمام ارکان اقتصادی کشور تبیین و تفهیم کند که کارکرد و اساسنامه این صندوق، ایفای نقش در کسوت یک صندوق بین‌نسلی است تا منابع ملی را سرمایه‌گذاری کرده، خلق ثروت و ارزش کند و در نهایت، هم ساکنان امروز و هم اهالی فردا را منتفع سازد؛ اما نه‌تنها شاهد همراهی و همگاهی نبوده؛ بلکه تمام انرژی و ظرفیت‌هایش را صرف آن کرده تا سنگ‌هایی را که پیش پایش نهاده‌اند، بردارد؛ آن‌هم برای آینده فرزندان این سرزمین. افق روشن صندوق توسعه ملی که با عنوان حکمرانی نوین مطرح شد و چشم‌اندازش وصول مطالبات ملی و معوق و هدایت در راستای ارزش‌آفرینی برای مردم ایران بوده، امروز به جنگی فرسایشی بدل شده است‌.

و اما در میانه این کشمکش، آنچه ذبح می‌شود، منفعت مردم ایران ‌ است و بدون‌تردید برنده بازی، همسایگانی هستند که از تعلل و بی‌عملی ما سود می‌برند؛ سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی در میادین مشترک نفت و گاز به منظور افزایش برداشت از منابعی که همسایه با تمام توان و ظرفیت از آن برداشت می‌کند، فرصت طلایی برای خلق ثروت و افزایش سرمایه و منابع ملی بود؛ فرصتی که با تنگ‌نظری و بخشی‌نگری به اضمحلال رفت و تنها کشورهایی را که با آنها میادین مشترک داریم، شادمان کرد.

کشوری مانند قطر که میدان گازی پارس جنوبی را با ما به اشتراک دارد، نه‌تنها با تمام توان و ظرفیت در حال برداشت است؛ بلکه همواره و هرروزه سرمایه‌گذاری در این میدان را افزون می‌کند تا کاهش افت فشار در پی برداشت‌ مستمر، حجم تولید و صادرات‌شان را کاهش ندهد؛ اما ما در این سوی مرز تنها اقدامات آنها را به نظاره نشسته‌ایم و قدم از قدم برنمی‌داریم. بحمدالله توجیه‌ها و بهانه‌ها جور است: کشور در شرایط تحریم است و توان سرمایه‌گذاری تازه را نداریم و الخ... . اما صندوق توسعه ملی دقیقا در چنین شرایطی طرحی را ارائه داد که حجم بالایی از سرمایه‌ها را به میادین مشترک نفت و گاز گسیل می‌کرد و حاصلش افزایش برداشت درخورتوجه از میادین بود که هم سرمایه ملی را افزون می‌کرد و هم با پرداخت سهم دولت، گشایشی ایجاد می‌کرد و مرهمی می‌شد بر اقتصاد ملی؛ اما حیف و صد حیف که منفعت ملی فدای بخشی‌نگری شد.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901962

دیگر خبرها

  • کدام گیاهان برای مادران باردار مفید هستند؟
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟
  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟
  • چرا برخی مادران باردار مُهر می‌خورند؟
  • معلمان اگر در کارشان غفلت کنند سرنوشت یک جامعه به خطر می‌افتد
  • بیمه سلامت هرگز برای بیمه‌کردن با افراد تماس تلفنی نمی‌گیرد/ بیمه شدگان مراقب شرکت‌های سودجو باشند
  • کمیته امداد تویسرکان از مادران باردار و شیرده حمایت می کند
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید